werkplaats voor kunstzinnige ontwikkeling

Schaarsbergen

Bij het tekenen en schilderen naar model is de gelijkenis met het model het uitgangspunt, maar daar gaat het niet alleen om: de manier waarop je tekent of schildert is even boeiend.

In de lessen Model en portret leer je om op verschillende manieren het model weer te geven. Je maakt gebruik van je eigen materiaal, naar keuze. 

Je leert snelle karakteristieke schetsen maken van het model, “korte standen”, waodelarbij je loskomt van een streven naar een perfecte gelijkenis en wordt gestimuleerd de grote lijnen weer te geven.

Maar ook leer je beelden gedetailleerd uit te werken, vooral bij de lessen portretschilderen: je bestudeert de details van een gezicht, waarbij de weegave van licht- en donkerschakeringen van essentieel belang is. Ook is het verrassend te ontdekken wat je met kleur kunt uitdrukken.

Soms worden bepaalde technieken of materialen speciaal uitgelicht, soms maak je door middel van opdrachten kennis met een andere werkwijze of een andere manier van kijken, maar altijd wordt aangesloten bij jouw eigen niveau, je eigen proces en ontwikkeling.

De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden, instroom is op elk moment mogelijk.

Kosten voor leden € 7,00 per dagdeel.

Papier op voorraad, teken- en schildermaterialen zelf meenemen.

 

Maandagavond 19:30 – 22:00 uur

Donderdagochtend 9:30 - 12.00 uur

Marijke Postma