Vereniging voor Vrijetijdskunstenaars

Arnhem

Anjeliek Blaauw in De Klipper 2019

 

 


Kunst van de buren

Verschillende leden van de KWA doen mee aan de expositie "Kunst van de Buren" georganiseerd door de Nieuwe Ruimte uit Rheden. In deze tentoonstelling laten we zien hoe breed de KWA is, zowel op 2D als in 3D. Het laat duidelijk zien hoe divers onze vereniging is.


 

expositie Poelwijk 2018 

KWA exposeert in juni op landgoed Poelwijk in Gendt

Beeldhouwers en schilders, groepen van Anjeliek Blaauw en Annemarie Noorderwerf, exposeren op 16, 17 en 23 juni 2018 op landgoed Poelwijk in Gendt.
De opening is op zaterdag 16 juni om 14.00 uur: welkom! Open van 14.00 tot 17.00 uur. Adres: Poelwijklaan 5, 6691 MH Gendt (vlakbij Doornenburg).

Tevens komen er naast kunstliefhebbers, ook (extra veel) tuinliefhebbers op bezoek tijdens de open dagen van “Tuinen rondom Nijmegen” op zondag 17 juni, 10.00-17.00 uur en “Groei & Bloei” op zaterdag 23 juni, 10.00-17.00 uur.

Informatie en foto’s: www.landgoedpoelwijk.nl
https://www.facebook.com/landgoedpoelwijk


 

2017 Expo Het Colofon

Expositie modelgroepen in Het Colofon

In de maanden maart en april 2017 hebben de modelgroepen van de docenten Margreet Heinen en Marijke Postma hun recente werken geëxposeerd in de grote hippe boekhandel Het Colofon in Arnhem. Er waren tekeningen en schilderijen te zien waarbij gebruik is gemaakt van verschillende technieken, zoals acryl en olieverf, pastel en inkt.  Naast afwisseling in stijlen waren de formaten ook gevarieerd: op de grote hoge wand hingen ruim 20 werken van minstens 70 x 100 cm, een hele uitdaging om  bijvoorbeeld op dat formaat een portret uit te beelden.

De veel bekeken tentoonstelling gaf een mooi en boeiend overzicht van de kunst en de kunde van de modelgroepen. Een presentatie om trots op te zijn!

EXPOSITIE KWA van 19 mei t/m 23 juni 2016

In het voorjaar van 2016 heeft de KWA geëxposeerd bij Hoeve Klein Mariendaal. Het op deze expositie getoonde werk was afkomstig van de donderdagavondgroep van docent Anjeliek Blaauw. Rondom de eeuwenoude boerderij en in de kruidentuin waren beelden te bewonderen. Binnen in de theeschenkerij werden schilderijen en kleine ruimtelijke objecten tentoongesteld.

Zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal verzorgt dagbesteding en leerwerktrajecten voor deelnemers met uiteenlopende achtergrond. Kenmerkend is dat men zich niet richt op de beperkingen van de deelnemers maar op hun mogelijkheden. Daarnaast organiseert men allerhande activiteiten voor ‘buitenstaanders’ In dit kader past ook de expositie van de KWA.

Hoeve Klein Mariëndaal  -  Diependaalseweg 4 te Arnhem,  www.hoevekleinmariendaal.nl

Schermafbeelding 2017 05 24 om 22.27.07

Expositie KWA in het park van Kasteel Rosendael

Van 5 juni t/m 22 juni 2014 exposeerden de beeldhouwgroepen vanAnjeliek Blaauw, kunstenaar en docent, hun werk in en rondom de vijver in het park van Kasteel Rosendael. Er werden prachtige beelden en installaties tentoongesteld. De grote en kleine werken die te bewonderen waren vormden een natuurlijk geheel met de mooie omgeving.  Bij de ingang konden bezoekers de wandelroute  meenemen die hen langs de kunstwerken leidden

De heer drs. J.H. Klein Molekamp, burgemeester van Rozendaal, heeft op 5 juni 2014 om 16.00 uur de officiële opening verricht.

Voor een filmimpressie van de beeldententoonstelling in Park Rosendael door Gerard Mulder klik  http://youtu.be/QZs879lUc28

Voor foto's van de opening : Klikhttp://alles.home.xs4all.nl/KWA-expo-2014-Rosendael/

P1100820

KWA expositie 2013 Diaconessenkerk in Arnhem

Op 13 en 14 april kon iedereen tijdens de expositie bewonderen wat een talentvolle vereniging KWA is. De expocommissie had het niet makkelijk om deze expositie te realiseren. Hoeveel tegenslag kan een commissie aan? Maar ze hebben zich er dapper doorheen geslagen en mogen trots zijn op het resultaat

  

Voor de foto"s klik : foto's KWAexpositie 2013

Monique van Schadewijk  Herman Coenen

De verkoopexpositie op 10 en 11 november 2012 werd goed bezocht

 

 

 Verkooptentoonstelling'12-g

M E E S T E R W E R K

KWA vierde 14 en 15 januari 2012 dertig jaar eigen school met docenten expositie

 

De KWA vond dertig jaar geleden haar eigen stek in de Kemperbergerschool, de voormalige Openbare Lagere School van Schaarsbergen. Op 9 januari 1982 opende de wethouder van cultuur van de gemeente Arnhem het gebouw. Dit heugelijke feit werd door middel van een bijzondere expositie gevierd. Op de expositie M E E S T E R W E R K  toonden de docenten van de KWA hun eigen werk.

Anjeliek Blaauw: plat werk en een wand relief; Bert Colenbrander: installatie; Conny Koster: beelden; Dominique Ebbeng: schilderijen; Elsbeth Zimmermann: etsen en schilderijen; Hanneke van den Bergh: beelden; Jos van Gessel: schilderijen en werken op papier in gemengde techniek; Marga Knaven: keramiek; Margreet Heinen: schilderijen en Marijke Postma: schilderijen.

Hanny Heetman, oud KWA-lid en beeldend kunstenaar, hield een inspirerende openingsperformance. 

He schilderlokaal bleek leeggeruimd en met gewitte muren een prachtige tentoonstellingsruimte, De schilderijen, grafiek, keramiek en beelden kwamen goed tot hun recht en versterkten elkaar onderling. Door middel van een powerpointpresentatie werd de geschiedenis en aanleiding tot de expositie belicht en werden de docenten geintroduceerd door middel van foto's van hun inspiratiebronnen, atelier en werk. De expositie was een meesterlijk geslaagd feestje!

 

 

 

collageMEESTERWERK copy

 

Verkoopexpositie KWA-leden

Zaterdag 12 en zondag 13 november

Slechts één weekend per jaar is het bij de KWA mogelijk om kunst te kopen voor een relatief klein prijsje. Ook dit jaar was er een goed aanbod van veelzijdig schilderwerk, mooie grafiek, beeldhouwwer en keramiek, met name draaiwerk. Dankzij Margreet en Ingid en de helpende handen (mogen er volgend jaar meer worden), werd alles zo mooi mogelijk gepresenteerd.

Dit keer waren er heel veel bezoekers, zowel op zaterdag als op zondag. Opvallend was dat er wel veel niet-KWA-ers de expositie bekeken. Er is dan ook door een aantal geinteresseerden informatie over de vereniging meegenomen. Maar, veel belangrijker, ook veel bezoekers grepen hun kans om voor een relatief klein bedrag iets moois te verwerven. Er is dan ook redelijk goed verkocht.

Een van de oud-leden heeft werken aan de vereniging geschonken. De opbrengst van de verkochte aquarellen komt volledig ten goede van de verenigingskas. Ook een van onze huidige leden heeft de volledige verkoopsom van een schilderij aan de clubkas geschonken.

IMG 4238     IMG 4252

KWA - Kunst & Tuinroute Schaarsbergen 25 juni 2011

De tuin van de KWA was op zaterdag 25 juni 2011 onderdeel van de Kunst & Tuin route Schaarsbergen. In de tuin werden sculpturen van leden tentoongesteld. Alma de Vries, Hennie van Heukelom en Irene Tjio hebben een mooie expositie samengesteld. Helaas werkte het weer niet mee, het werd maar niet droog. Het aantal bezoekers viel daardoor enigszins tegen.

Naamloos

P1170068